👤

Bună Dau Coroană Și Mă Abonez Vă Rog Ajutațimă! (Și Puteți Să Faceți Rezolvarea Pe Foaie Vă Rog) Studiul De Caz​

Bună Dau Coroană Și Mă Abonez Vă Rog Ajutațimă Și Puteți Să Faceți Rezolvarea Pe Foaie Vă Rog Studiul De Caz class=

Răspuns :

Răspuns:

Diferențele dintre Marea Britanie și România sunt aceste:

-în România tara este condusa de președinte/președinta , iar în Marea Britanie tara este condusa de regină/rege

-în România se votează cine iese președinte, pe când în Marea Britanie nu se votează ci urmează cel care este următorul la tron.

Da, câteva tari conduse de rege/regină din zilele noastre sunt acestea : Olanda, Norvegia, Danemarca, Belgia, Spania și Suedia.

Și câteva tari conduse de președinte în zilele noastre sunt acestea: Rusia, Ucraina, Portugalia și Siria.

Mai cunoaștem asa:

-Republici prezidențiale fără prim-ministru

Acestea sunt țările în care președintele este atât șeful statului cât și șeful executivului. În general nu există prim-ministru însă unele țări au unul dar acesta este supus președintelui.

-Republici prezidențiale cu prim-ministru

-Republici semi-prezidențiale

În sistemele semi-prezidențiale există de regulă atât un președinte cât și un prim-ministru. În asemenea sisteme președintele deține autoritatea executivă, spre deosebire de republica parlamentară, dar o parte din rolul de șef al guvernului este îndeplinit de prim-ministru.

-Republici parlamentare

O republică parlamentară este un sistem în care un prim-ministru este atât șeful puterii executive cât și șeful puterii legislative. Gradul de putere executivă al președintelui poate fi destul de semnificativ (de exemplu, Pakistan), mic (de exemplu, India) sau inexistent (de exemplu, Irlanda). Acolo unde președintele deține puțină putere executivă sau deloc, funcția sa este una simbolică.