Răspuns :
Răspuns:
e)[tex](2\sqrt{3})^{3} : (\sqrt{2})^{4} =2^{3}(\sqrt{3})^{3}: 4= 24\sqrt{3} :4=6\sqrt{3}[/tex]
Am folosit formula: [tex](ab)^{n}=a^{n} b^{n}[/tex]-se distribuie puterea la cei doi factori din paranteza
[tex](2 \sqrt{3} ) {}^{3} ÷ ( \sqrt{2} ) {}^{4} = (2 \sqrt{3} ) {}^{3} \div 2 {}^{2} = \frac{8 \times 3 \sqrt{3} }{2 {}^{2} } = \frac{2 {}^{3} \times 3 \sqrt{3} }{2 {}^{2} } = 2 \times 3 \sqrt{3} = 6 \sqrt{3} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!