👤

Ajutatimaaaaaaaaaa va roggggggg

Ajutatimaaaaaaaaaa Va Roggggggg class=

Răspuns :

Salutare!

Vom egala fiecare termen al primei matricii cu termenul corespunzator din cea de-a doua matrice.

2ˣ - 3 = 29  ⇒ 2ˣ = 29 + 3 ⇒ 2ˣ = 32 ⇒ x = 5

[tex]3^{y}[/tex] + 5 = 86 ⇒ [tex]3^{y}[/tex] = 86 - 5 ⇒ [tex]3^{y}[/tex] = 81 ⇒ y = 4

[tex]5^{z}[/tex] - 1 = 24 ⇒ [tex]5^{z}[/tex] = 24 + 1 ⇒ [tex]5^{z}[/tex] = 25 ⇒ z = 2

[tex]7^{t}[/tex] - 11 = -4 ⇒ [tex]7^{t}[/tex] = -4 + 11 ⇒ [tex]7^{t}[/tex] = 7 ⇒ t = 1

[tex]\frac{x+y}{z+t}=\frac{5+4}{2+1} = \frac{9}{3} = 3[/tex]