Răspuns :
2^9 + 2^10 + 2^11 = n × 2^9
2^9 × (1 + 2 + 2^2) = n × 2^9
2^9 × 7 = n × 2^9
n = 7
[tex]\it 2^9+2^{10}+2^{11}=n\cdot2^9 \Rightarrow 2^{10}+2^{11}=n\cdot2^9-2^9 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow2^{9}\cdot(2+4)=2^9\cdot(n-1)|_{:2^9}\Rightarrow 6=n-1 \Rightarrow n-1=6 \Rightarrow n=7[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!