Răspuns :
Răspuns:
1 În incipit, coordonatele acțiunii sunt vagi, prin atemporalitatea și aspațialitatea convenției: „ ... Amu cică era odată într-o țară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era împărat într-o altă țară, mai depărtată. Și împăratul, fratele craiului, se numea Verde-împărat; și împăratul Verde nu avea feciori, ci numai fete. Mulți ani trecură la mijloc de când acești frați mai avură prilej a se întâlni amândoi. Iară verii, adică feciorii craiului și fetele împăratului, nu se văzuse niciodată de când erau ei. Și așa veni împrejurarea de nici împăratul Verde nu cunoștea nepoții săi, nici craiul nepoatele sale: pentru că țara în care împărățea fratele cel mai mare era tocmai la o margine a pământului, și crăia istuilalt la o altă margine .... ”, reperele spațiale sugerează dificultatea aventurii eroului, care trebuie să ajungă de la un capăt la celălalt al lumii, în plan simbolic: de la imaturitate la maturitate. El părăsește lumea aceasta, cunoscută, și trece dincolo, în lumea necunoscută.
2.Fiul cel mic înainte de plecare îi cere tatălui său calul, armele și hainele din tinerețe.
3. de catre cal; il ridica in cer si-i da drumu- astfel piere
4. cu conditia de a trimite intr-o cursa pe cineva care sa aduca apa vie , apa moarta si smicele de mar dulce. happy end se casatoresc cei doi
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!