Răspuns :
Răspuns:
PARTEA BULGARĂ
Stepe saline panonice și mlaștini saline – habitatul natural îl reprezintă stepele de pe soluri saline, mlăștinoase primăvara și uscate vara. Poate fi observat pe văile Dunării (Belenska, Karboazka, Tsibarsko etc.), precum și de-a lungul râului Studena, de-a lungul râului Vit (mai limitat), și altele asemenea locuri în câmpia Dunării.
Dune continetale panonice – este una dintre cele mai rare habitate din Bulgaria. Reprezintă dune de nisip și dune de nisip loess în zonele joase din apropierea Dunării. Cele mai caracteristice și reprezentative se găsesc în valea Orsoya și Tsibarsko, dar, de asemenea, apar și în vaile Karaboaz, Belene și altele.
Ape stătătoare oligotrofe până la mezotrofe cu vegetație de Littorelletea uniflorae și/sau Isoeto-Nanojuncetea – habitatul natural reprezintă cenoze anuale de mici higrofite, care apar odată cu retragerea Dunării, la apă scăzută, pe sedimentele nisipoase și nisipos-lutoase care se descoperă pe malul râului, cel mai adesea, la sfârșitul verii și toamna.
Ape greu oligotrofe până la mezotrofe cu formațiuni bentice de alge Chara – reprezintă cenoze dominate de alge charophyta în diverse lacuri de acumulare de origine naturală sau semi-naturale. Se întâlnesc în lacuri temporare și mlaștini de-a lungul cursului Dunării, în unele lacuri artificiale, precum cel din Parcul Vidin și altele.
Râuri de câmpie sau de munte cu vegetaţie de Ranunculion fluitantis și Callitricho-Batrachion – habitatul natural este situat pe cursul superior şi mediu al afluenților mari ai Dunării, precum Yantra, Vit, Ogosta, care curg lent și sunt acoperiți, pe alocuri, de cenoze de plante acvatice – frunze subacvatice sau plutitoare pe suprafața râurilor.
Râuri cu maluri nămoloase cu Chenopodion rubri și Bidention P.P. – habitatul natural este reprezintat de comunități de higrofite și ruderale de înălțime medie, care își fac apariția după retragerea Dunării și pe cursurile inferioare ale marilor afluenți ai Dunarii, la scăderea nivelului apei, pe malurile nămoloase și pe sedimentele argiloase care se descoperă. Adesea, acest habitat coexistă într-un complex cu habitatul 3130.
Lacuri eutrofe naturale cu vegetație de tip Magnopotamion sau Hydrocharition – habitatul este reprezintat de lacuri și mlaștini, unele de origine semi-naturală, cum ar fi heleștee abandonate, albii vechi și altele, în principal, pe cursul Dunării, dar și aproape de afluenții majori, cum Yantra, Iskar, Ogosta, Vit și altele. Exemplul cel mai caracteristic și conservat este lacul Srebarna, dar la fel ca acesta sunt și mlaștinile din apropierea satelor Garvan, Malak Preslavets, Pozharevo, Nova Cherna, pe insula Belene, Kaikusha Ostrov, Orsoya și altele.
Explicație:
Buna!! eu ti-am scris mai multe, dar tu poti sa iei o idee din fiecare! succes
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Arte. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!