Răspuns :
În fizică, mișcarea este o schimbare în poziție al unui obiect în timp. Mișcarea este descrisă în ce privește deplasarea, distanța, viteza, accelerația și timpul. Mișcarea unui corp este observat prin atașarea unui cadru de referință de către un observator și prin măsurarea schimbării poziției acelui corp față de acel cadru.
Dacă poziția unui corp nu se schimbă în raport cu un anumit cadru de referință, se spune că acesta se află în repaus, este nemișcat, imobil, staționar sau are o poziție constantă (invariantă). Mișcarea unui obiect nu se poate schimba decât dacă se acționează printr-o forță, așa cum este descris. Momentul este o cantitate care este utilizată pentru măsurarea mișcării unui obiect. Impulsul unui obiect este direct legat de masa și viteza obiectului, iar impulsul total al tuturor obiectelor dintr-un sistem izolat (unul nefiind afectat de forțele externe) nu se schimbă odată cu timpul, așa cum este descris de legea conservării momentului .
Deoarece nu există un cadru de referință absolut , mișcarea absolută nu poate fi determinată.[1] Astfel, totul din univers poate fi considerat a fi în mișcare.
Teoria se aplică obiectelor, corpurilor și particulelor din materie, radiației, câmpurilor de radiație și particulelor de radiație și spațiului, curburii și spațiului-timp. Se poate vorbi, de asemenea, despre mișcarea formelor și a limitelor. Deci, termenul de mișcare, în general, semnifică o schimbare continuă a configurației unui sistem fizic. De exemplu, se poate vorbi despre mișcarea unui val sau despre mișcarea unei particule cuantice, unde configurația constă în probabilități de ocupare a unor poziții specifice.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!