Răspuns :
Răspunde:
AM ÎNCERCAT SPER CA TE-AM AJUTAT!
----Am scris de creierul animalelor e aceași categorie că la om!--- Creierul, ca organ separat , a crescut din sistemul nervos al primelor animale . Prima viata consta din organisme unicelulare , dar cand s-au dezvoltat cu mai mult de o celula , cele care au avut cel mai mare succes au fost cele cu un sistem intern de comunicatii, un sistem nervos. Un asemenea sistem permitea celulelor sa faca schimb de informatii . Nu toate formele de viata au acest sistem intern de comunicatii : spongierii de exemplu nu au deloc asa ceva . Cele care au celule nervoase (neuroni) au putut sa adopte o varietate larga de forme si sa se adapteze la o gama mai larga de medii.
Cea mai veche si mai simpla forma de sistem nervos este reteaua nervoasa . A ceasta consta din celulele nervoase raspandite in intregul corp al animalului , facand posibil schimbul de informatii . Dar retelele nervoase nu au structuri centrale pentru coordonarea informatiilor . Cnidarii, precum hidra , si echinodermele , precum castravetele de mare , functioneaza cu retele nervoase. Daca apare un stimul , asemenea forme de viata reactioneaza rapid .
Daca de exemplu , o meduza este atinsa de o vietate mica ce este prada sa , intregul corp poate sa se contracte sau un tentacul poate sa se infasoare in mod automat in jurul prazii .
Stimularea si reactia sunt rapide . Nu exista prelucrare de informatii , doar o actiune reflex.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!