👤

[7×(14-2×7):2]^2=
(10^2-8^2):6:2+1^2019=
[17×(25-8×3)×1^2021-15]×2^3-2^2×3=
[(9^2-2^4×5):1+5^9:(5^2)^4]×2^2

Va implor repedee dau coroana si inima la cel care imi raspunde! Este urgeeent, daca puteti mai repedee​


Răspuns :

1. [7×(14-2×7):2]²

= [7÷(14-14):2]²

= [7÷0:2]²

=[0:2]²

= 0²

=0.

2. (10² - 8²):6:2+1²⁰¹⁹

(10 la puterea a doua este 100 iarăşi 8 la puterea a doua este 64.)

=(100-64):6:2+1²⁰¹⁹

=36:6:2+1²⁰¹⁹

(Orice putere cu baza 1 ridicată la orice exponent este egal cu 1.)

=36:6:2+1

=6:2+1

=3+1

=4.

3. [17×(25-8×3)×1²⁰²¹-15]×2³-2²×3

=[17×(25-24)×1²⁰²¹-15]×2³-2²×3

=[17×1×1²⁰²¹-15]×2³-2²×3

=[17×1×1-15]×2³-2²×3

=[17×1-15]×2³-2²×3

=[17-15]×2³-2²×3

=2×2³-2²×3

=2×8-4×3

=16-12

=4.

4. [(9²-2⁴×5):1+5⁹:(5²)⁴]×2²

=[(81-16×5):1+5⁹:(5²)⁴]×2²

=[(81-80):1+5⁹:(5²)⁴]×2²

=[1:1+5⁹:(5²)⁴]×2²

=[1+5⁹:5⁸]×2²

(Cand avem aceeaşi baza da nu exponent şi avem o împartire, scădem exponenții. Când avem o înmulțire, adunăm exponenții. Este la fel şi când nu ai aceeaşi bază dar acelaşi exponent.

Exemplu: 2³:2² = 2¹

2³×2²=2

6:4=2

6×4=10)

=[1+5¹]×2²

=[1+5]×2²

=6×2²

=6×4

=24.

✨Sper că te-am ajutat!✨