Răspuns :
Răspuns:
Castravetele (Cucumis sativus) face parte din familia Cucurbitaceae și este o plantă legumicolă ce poate fi cultivată atât în câmp, cât și în sere și solarii. Planta își are originea în sudul Asiei, iar acum se cultivă în toate județele din România, preponderent în zonele din sud și vest, deoarece acestea oferă cele mai bune condiții de mediu.
Cultura de castraveți este profitabilă pe termen lung, deoarece castraveții pot fi cultivați atât timpuriu, vara, cât și toamna. În funcție de sezon, se va alege specia, forma și tehnologia pentru cultivare.
Înființarea culturii se poate face atât prin răsaduri, pentru cultura timpurie, cât și direct prin semințe, pentru culturile de vară și de toamnă. În plus, castraveții pot fi cultivați pe sol sau agățați de spaliere.
Pentru cultura pe sol, plantele vor fi semănate la o densitate de 133.000-148.000 de plante pe hectar, dacă se plantează soiul cornișon. Dacă se optează pentru un soi cu fructe mijlocii, atunci desimea va fi de 33.000-34.000 de plante pe hectar.
Pentru culturile pe spaliere, semănatul se realizează cu 71.000 de plante pe hectar pe suprafețe mari și 38.000-50.000 de plante pe hectar în sistem gospodăresc.
Spalierele se confecționează din lemn sau beton armat, cu o lungime de 150-160 cm și diametrul de 7-8 cm. Pentru un hectar sunt necesare aproximativ 800-850 de bucăți de spaliere. Sârma care urmează a fi folosită pentru spaliere trebuie să aibă diametrul de 3-4 mm și vor fi necesare aproximativ 300 kg pe hectar.
Spalierele trebuie instalate înainte de înființarea culturii și pot rămâne în pământ permanent, dacă prin rotația culturilor vor fi plantate și tomate sau fasole urcătoare.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Ed. tehnologică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!