👤

Cine stie sa rezolve aceasta limita???

Va roooggg muuult !!!


Cine Stie Sa Rezolve Aceasta Limita Va Roooggg Muuult class=

Răspuns :

Răspuns:

1

Explicație pas cu pas:

[tex]\lim_{n \to \infty} (\frac{n^{2}-3n+2 }{n^{2}+n+1 })^{\sqrt{n} } = \lim_{n \to \infty} (1+\frac{n^{2}-3n+2 }{n^{2}+n+1 }-1)^{\sqrt{n} } = \lim_{n \to \infty} (1+\frac{n^{2}-3n+2-n^{2}-n-1 }{n^{2}+n+1 })^{\sqrt{n} } = \lim_{n \to \infty}(1+\frac{-4n+1}{n^{2}+n+1 })^{\sqrt{n} } = \lim_{n \to \infty} ((1+\frac{-4n+1}{n^{2}+n+1 })^{\frac{n^{2}+n+1 }{-4n+1} })^{\frac{-4n+1}{n^{2}+n+1 } \sqrt{n} })=e^{0}=1[/tex]

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Vezi imaginea AUGUSTINDEVIAN