Răspuns :
Răspuns:
Ioan Boroș
A fost singurul copil al soților Ioan și Maria Boroș. Părinții săi erau de condiție modestă. Tatăl sau era crescător de oi și s-a stabilit apoi în orașul Bacău.[1] Ioan Boroș a urmat cursul inferior al Liceului din Bacău, Liceul Militar din Iași și apoi Școala Militară de Ofițeri de Artilerie. În anul 1927, după absolvirea școlii de ofițeri, a fost înaintat la gradul de sublocotenent. A fost cadru militar activ, fiind avansat apoi la gradele de locotenent (1931) și căpitan (1938). Pentru o perioadă, a predat ca profesor la un liceu militar.
În iunie 1940, căpitanul Ioan Boroș comanda Bateria 5 de tunuri din cadrul Regimentului 16 Artilerie Bacău. Unitatea sa se afla dizlocată la acel moment în partea de nord a județului Dorohoi. Această regiune era apărată de Regimentele 16 Artilerie și 27 Dorobanți, ambele din Bacău.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!