Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
10a+b +10b+a = 10(a+b) + (a+b) = 11(a+b)
11(a+b) = p^2 = 11*11
a+b = 11
a=2, b=9 sau invers
a=3 , b=8 "
a=4, b=7 "
a=5, b=6 "
De aici se repeta
ab+ba =p².
10a+b+10b+a=p².
11a+11b=p².
11(a+b)=p².
pentru ca 11(a+b) sa fie patrat perfect cu conditia ca 0 <= a+b <= 18 => a+b =11k^2, daca k=1 => a+b=11.
daca k=2 => a+b > 18, deci nu convine.
asadar a+b=11, altfel 11(a+b) nu este patrat perfect.
10a+b+10b+a=p².
11a+11b=p².
11(a+b)=p².
pentru ca 11(a+b) sa fie patrat perfect cu conditia ca 0 <= a+b <= 18 => a+b =11k^2, daca k=1 => a+b=11.
daca k=2 => a+b > 18, deci nu convine.
asadar a+b=11, altfel 11(a+b) nu este patrat perfect.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!