Răspuns :
Explicație:
Explicație:
Fie F_1F1 și F_2F2 două forțe, RR rezultanta lor și α unghiul dintre cele două direcții pe care acționează forțele.
Pe cazul general, pentru cele două forțe care acționează pe direcții diferite, modulul este egal cu R = \sqrt{F_1^2 + F_2^2 + 2F_1F_2cos\alpha }R=F12+F22+2F1F2cosα .
⊕Suplimentar⊕
Dacă cele două forțe au același punct de aplicație și acționează pe aceeași direcție dar în sens contrar, atunci modulul rezultantei va fi egal cu R = F_1 -F_2R=F1−F2 , dacă F_1 > F_2F1>F2 sau R = F_2 - F_1R=F2−F1 dacă F_2 > F_1F2>F1 .
Dacă cele două forțe au același punct de aplicație, aceeași direcție și același sens, atunci modulul rezultantei lor este egal cu R = F_1 + F_2R=F1+F2 .
Dacă cele două forțe au același punct de aplicație dar actionează pe direcții perpendiculare, atunci modulul rezultantei lor este egal cu R^2 = F_1^2+F_2^2R2=F12+F22 .
Succes!
Răspuns:
Rezultanta a două sau a mai multor forţe este o forţă, care înlocuieşte efectul forţelor, atunci când ele acţionează simultan.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!