Răspuns :
[tex]2\sqrt{12}-3\sqrt{6} -4\sqrt{3} +\sqrt{24} =\\2*2\sqrt{3} -3\sqrt{6} -4\sqrt{3} +2\sqrt{6} =\\4\sqrt{3} -3\sqrt{6} -4\sqrt{3} +2\sqrt{6} =\\-3\sqrt{6} +2\sqrt{6} =-\sqrt{6}[/tex]
_____________________________
[tex]2\sqrt{28} -\sqrt{175} +\sqrt{252} -\sqrt{343} =\\2*2\sqrt{7} -5\sqrt{7} +6\sqrt{7} -7\sqrt{7} =\\4\sqrt{7} -5\sqrt{7} +6\sqrt{7} -7\sqrt{7} =\\-\sqrt{7} +6\sqrt{7} -7\sqrt{7} =\\5\sqrt{7} -7\sqrt{7} =-2\sqrt{7}[/tex]
_____________________________
[tex]\sqrt{2^7} +\sqrt{50} -\sqrt{162} =\\8\sqrt{2} +5\sqrt{2} -9\sqrt{2} =\\13\sqrt{2} -9\sqrt{2} =4\sqrt{2}[/tex]
_____________________________
[tex]\sqrt{26} *\sqrt{28} +\sqrt{117} -4\sqrt{13} =\\\sqrt{26} *2\sqrt{7} +3\sqrt{13} -4\sqrt{13} =\\2\sqrt{182} -\sqrt{13} =\\\sqrt{13} (2\sqrt{14} -1)[/tex]
______________________________
[tex]\sqrt{189} *2\sqrt{7} -4\sqrt{27} +2\sqrt{48} =\\9\sqrt{3} *2\sqrt{7} -4*3\sqrt{3} +2*4\sqrt{3} =\\9\sqrt{3} *2\sqrt{7} -12\sqrt{3} +8\sqrt{3} =\\9\sqrt{3} *2\sqrt{7} -20\sqrt{3} =\\2\sqrt{3} (9\sqrt{7} -10)[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!