Răspuns :
Răspuns:
a+b+c=294
a=b+22
b+c=146
a+146=294
a=294-146a=148
a=b+22 148=b+22 b=148-22 b=126
b+c=146 c=146-b c=146-126 c=20
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1) a,b,c - cele trei numere
a + b + c = 294
a = 22 + b
b + c = 146
2) inlocuim in prima ecuatie pe b+c
a + 146 = 294 => a = 294 - 146 = 148
a = 148
3) inlocuim pe 'a' din a doua ecuatie
148 = 22 + b => b = 148 - 22 = 126
b = 126
4) inlocuim pe 'b' in a treia ecuatie
126 + c = 146 => c = 146 - 126 = 20
c = 20
5) verificare. inlocuim a,b,c in prima ecuatie:
148 + 126 + 20 = 294
294 = 294 (adevarat)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!