Răspuns :
Salut,
Fie a și b cele 2 numere. Din enunț avem că:
a + b = ab, sau
ab -- a -- b = 0. Adunăm 1 la această ecuație:
ab -- a -- b + 1 = 1 ⇔
a(b -- 1) --(b -- 1) = 1 ⇔
(a -- 1)(b -- 1) = +1.
Pentru ca produsul celor 2 paranteze să fie +1, fie ambele sunt egale cu --1, sau ambele sunt egale cu +1, deci avem 2 cazuri:
1). a -- 1 = --1 și b -- 1 = --1, deci a = 0 și b = 0 (suma lor este 0 și produsul lor este tot 0, deci a = b = 0 este prima soluție a problemei);
2). a -- 1 = +1 și b -- 1 = +1, deci a = 2 și b = 2 (suma lor este 4 și produsul lor este tot 4, deci a = b = 2 este a doua soluție a problemei).
Ai înțeles rezolvarea ?
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!