👤

Calculați:

1- 1,(3)*1,25=

(-2 radical din 2)* radical din 6 - radical din 3


Răspuns :

Răspuns:

Salutare !

1 - 1,(3) × 1,25

1,(3) = (13 - 1)/9 = 12/9 = 4/3

=> 1 - 4/3 × 1,25

1 - 4/3 × 5/4

1 - 1/3 × 5

1 - 5/3 = - 2/3 sau - 0,(6)

[tex]( - 2 \sqrt{2} ) \times \sqrt{6} - \sqrt{3} [/tex]

[tex] - 2 \sqrt{12} - \sqrt{3} [/tex]

[tex] - 4 \sqrt{3} - \sqrt{3} [/tex]

[tex] - 4 \sqrt{3} - 1 \sqrt{3} [/tex]

[tex]( - 4 - 1) \sqrt{3} = - 5 \sqrt{3} [/tex]

Pt subpunctul b ai atasata o "chestie" foarte importanta pe care mulți o uita in timp

Vezi imaginea JSKSKSKSK