Răspuns :
3.
a) (1+x)(x-1) = x²-1
b) (2x-5)² = 4x²- 20x + 25
c) (x+2)² + (3x-5)² + (3x-1)(3x+1) = x²+4x+4 + 9x²-30x+25 + 9x²-1 = 19x²-26x+28
d) (√3 -2)²-(√5 -2)(√5 +2) +4√3 = 3-4√3-5-4+4√3 = -6 (se simplifică -4√3 cu +4√3)
5.
a) 3x-3y = 3(x-y)
b) x²y + 2xy² = xy(x+2y)
c) x²+6x+9 = (x+3)²
d) 4x²-1 = (2x-1)(2x+1)
e) x²+5x+6 = aici nu știu, scuze
f) x²(x+1)-4x(x+1)-5(x+1) = (x+1)(x²-4x-5)
g) (x²+x)(x²+x-1)-2 = nici aici nu știu, îmi pare rău
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!