Imaginea este la fel ca aceasta, mai trebuie adaugata in spate forta de frecare.
Suma fortelor opuse de fiecare parte sunt egale in modul.
F = Gt + Ff
Gn = N
Din descompunerea greutatii
Gt = mgsina
Gn = mgcosa
Din formula fortei de frecare
Ff = qN = qGn = qmgcosa
Inlocuim in prima ecuatie
F = Ff + mgcosa
F = qmgsina + mgcosa = mg(qsina + cosa)
Acum tot ce trebuie sa faci e sa inlocuiesti numerele in formula.
Ti-as fi inlocuit eu dar nu stiu cat este constanta de frecare, ai gresit cand ai scris problema