Răspuns :
Răspuns:
x/3=y/6
y/2=z=>y=2z
x/3=2z/6=>6x=6z=>x=z
x+2y+z=18
z+4z+z=18
6z=18=>z=18:6=>z=3
y=2·3=>y=6
x=z=3
Răspuns:
x = 3 ; y = 6 ; z = 3
Explicație pas cu pas:
Bună ! (*^▽^)/
x/3 = y/6 ; y/2 = z
Dacă x/3 = y/6 ⇒ y = 2x (am simplificat prin 3)
y/2 = z ⇒ y = 2z ⇔ 2x = 2z ⇔ x = z (am înlocuit)
Atunci:
Cum x + 2y + z = 18 ⇒ x + 4x + x = 18 ⇔ 6x = 18 ⇔ x = 3
y = 2x ⇔ y = 6
x = z ⇔ z = 3
Dacă afli anumite date, totul se va rezolva de la sine. Sper că ai înțeles :)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!