👤

Alcatuiti un minieseu intitulat"
Boli ale sistemului digestiv la om”.
Vă rog frumos! ​


Răspuns :

Răspuns:

Pe scurt, sistemul digestiv este alcatuit din tub digestiv care include parti precum: cavitate bucală, faringe, esofag, stomac, intestin şi glandele anexe ( ficat, pancreas ). Stim deja ca tubul digestiv porneşte de la gură şi ajunge la anus, iar de-a lungul acestui traseu are loc absorbţia în organism a vitaminelor, sărurilor minerale, glucidelor, grăsimilor şi proteinelor, toate cu rol important în obţinerea aportului energetic.

Altfel spus, atunci cand vorbim de boli ale sistemului digestiv, sa nu uitam ca in cavitatea bucala ajung o multime de bacterii si microorganisme. Zilnic, glandele salivare produc aproximativ 1000 ml de salivă, care conţine electroliţi, apă şi amilază salivară, iar aceasta substanta intra in contact cu diferite forme microscopice.

bolile:Stomatita

Stomatita (o inflamatie a mucoasei cavitatii bucale) este mai accentuata la persoanele care fumeaza, dar poate fi intalnita si la copii, imediat ce incep hrana diversificata. Stomatita are printre simptome si respiratia urat mirositoare (halena sau halitoza). Are mai multe forme de manifestare, printre care exista si stomatita herpetica care poate fi transmisa prin intermediul sarutului, al utilizarii comune de alimente sau pahare, tacamuri sau altele.

refluxul gastroefacian Aceasta afectiune presupune iritarea esofagului de catre acidul gastric, care refuleaza de la nivelul stomacului şi uneori, al bilei. Ca urmare, cauzeaza senzaţii de arsura si durere la nivelul esofagului, dificultate la inghitirea alimentelor şi senzaţii de greata sau chiar varsaturi. Pentru acest gen de problema se recomanda Refalgin. Acest adjuvant farmaceutic contine alginat, un compus natural obtinut din alge marine. Alginatul opreste refluxul gastric in mod mecanic. Atunci cand ajunge in stomac, alginatul vine in contact cu acizii gastrici si formeaza un gel care pluteste deasupra continutului stomacal si impiedica declansarea refluxului gastric.