👤

prezentati intr un referat de minimum 2 pagini rețeaua internet.

vă rog repede!!!​


Răspuns :

Răspuns: reteaua internet

Explicație:

Istoria internetului <ul><li>Internetul s-a nascut la mijlocul anilor 60 in forma ARPAnet- o retea intre mai multe computere din unele institutii americane, ce lucrau pentru ARPA, un departament de cercetare din cadrul Pentagonului. Interne-tul &quot;civil&quot; a inceput ca o retea de 4 calculatoare intre Universitatile din Utah, Santa Barbara si Los Angeles si Institutul de Cercetare din Stanford. La sfarsitul anilor 60, si inceputul anilor 70, cand Internetul numara in jur de 50 de computere, s-au dezvoltat primele dintre servicii, folosite inca si azi pentru transferul informatiei. </li></ul>

3. Definitii Internet -retea foarte mare de calculatoare care conecteaza intre ele milioane de retele mai mici din lumea intreaga. La reteaua Internet pot fi conectate toate tipurile de calculatoare. Toate calculatoarele conectate la Internet pot face schimb de informatii intre ele. Observatie! Aceasta retea nu este controlata de nici un guvern sau organizatie si nu exista un administrator sau un supervisor unic al retelei. Observatie! Informatia circula in reteaua Internet sub forma de pachete. Fiecare pachet are un expeditor si un destinatar. Pachetul(packet)- este format din informatia propriu-zisa si informatiile de control care contin adresa destinatarului si adresa expeditorului. Informatia de control este memorata in antetul pachetului.

4. Protocolul de comunicare- reprezinta un set de reguli prin care se asigura schimbul de date si de mesaje intre doua calculatoare intre care s-a stabilit o legatura fizica. El stabileste un limbaj comun de dialog si o disciplina a conversatiei. Protocol TCP - Transmission Control Protocol - imparte mesajul in unitati de date, numeroteaza pachetele unui mesaj si reface mesajul, la destinatie, din pachete.

5. Comutarea de pachete(packet switching) - este cea mai raspandita tehnica folosita in transmiterea datelor in retele de arie larga. Ea se bazeaza pe separarea calculatoarelor dupa functii: calculatoare cu functii de aplicatie si calculatoare cu functii de comunicatii. Internet Protocol - retelele care formeaza Internetul pot folosi fiecare in parte un anumit protocol de comunicare intre propriile calculatoare, dar intre ele retelele nu pot folosi decat un singur protocol. Acest protocol se numeste Internet Protocol (IP)

6. Adresa de internet Pentru a fi identificate, calculatoarelor conectate la Internet li se atribuie numere unice numite adrese de Internet . Deoarece utilizatorul retine mai greu un numar, calculatorului conectat la Internet i se mai atribuie si un nume cunoscut ca nume de domeniu . Domeniul poate contine mai multe subdomenii. Schema folosita de Internet pentru structurarea domeniului pe mai multe niveluri de subdomenii formeaza sistemul numelor de domeniu (Domain Name System DNS). Numele de domeniu este format din mai multe parti care corespund numelor de subdomenii. Acestea sunt separate prin punct. De exemplu: zz.alfa.beta.ro ` Numele calculatorului Grupul care gestioneaza calculatorul Zona geografica sau tara Tipul organizatiei Organizatia utilizatorului

7. Grupul care gestioneaza calculatorul (exemplu: alfa) reprezinta un grup de utilizatori sau un departament care foloseste calculatorul. Organizatia utilizatorului (exemplu:beta) reprezinta organizatia din care face parte grupul de utilizatori sau departamentul. Zona geografica sau tara (exemplu:ro) este identificata printr-un cod. Daca in numele de domeniu nu apare acest cod inseamna ca acel calculator se gaseste in SUA. Tipul organizatiei (exemplu:edu) se refera la organizatiile care fac parte din acelasi sistem. Observatie! Pentru identificare in reteaua internet, calculatoarele folosesc numere, iar oamenii – nume. Pentru translatarea numelor in numere se folosesc servere de nume. Ele sunt calculatoare dintr-un anumit domeniu (tipul organizatiei,organizatia etc.)