Răspuns :
Răspuns:
In urmatoarele randuri scriitorul aduce un omagiu mamei sale pentru ca ea a fost cea care l –a adus pe lume, l-a hranit inca din prima zi cand a vazut lumina zilei leganandu – l usor si carne din carnea ei a imprumutat.
Intr-o casa plina de copii in care tatal era mai mereu plecat cu treaba, mama este vazuta de autor trebaluind unde toate treburile cadeau pe capul sau.
Cand mama nu mai putea de obosita, copiii atunci gaseau o modalitate de a inveseli casa si sa faca taraboi. Atunci cand tata venea obosit de la padure, copiii ii sareau in spate, dornici de joaca.
Desi ii iubea, mama era intotdeauna serioasa si severa dorind sa-i invete sa respecte pe semenii lor si pe parinti. Ea ii mustra pentru toate nazdravaniile lor. Mama se certa adeseori cu sotul ei pentru ca acesta era mai ingaduitor cu copiii. Peste ani, scriitorul apreciaza luciditatea mamei si opinia tatalui cu privinta la rostul fiecarei fiinte lasate de Dumnezeu pe pamant.
Principala trasatura de stil este UMORUL. Umorul este un mijloc stilistic de a prezenta realitatea, optimismul, voia buna si rasul sanatos.
Umorul la Ion Creanga este de esenta taraneasca. El izvoraste din contrastul dintre esenta si aparenta din care rezulta anumite situatii, din modul de a vorbi a personajelor si chiar din povestea unei situatii.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!