Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Notam f(x) = y
y= ax + b scoatem pe x
y-b = ax
x = y/a - b/a
Inversa lui f este x/a -b/a
Identificam coef. cu inversa ceruta:
1/a = 8 ; a = 1/8
-b/a = -3 | -1
b = 3a = 3/8
f(x) = x/8 + 3/8
Răspuns:
Tii conT ca f*f⁻⁻¹(x)=x=>
f*f⁻¹(x)=f(f⁻¹)x=af⁻¹(x)+b=a(8x-3)+b=x
8ax-3a+b=x=>
8a=1
a=1/8
-3a+b=0
-3/8+b=0
b=3/8
Explicație pas cu pas:
⁻
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!