👤


[tex]3x - 5(x + \sqrt{2} ) \sqrt{2 - 4x} [/tex]
2x - 3 supra 8 - 3x - 2 supra 4 = x + 1 supra 2
5x + supra 3 - 2x - 1 supra 6 + 3x supra 2 = 1
vr rezolvare​


Răspuns :

Răspuns:   x = 144 / 5

Explicație pas cu pas:

x / 4  - x / 9 = 4

→ c.m.m.m.c al numitorilor 4 si 9 = 36

→ aduc fractiile la acelasi numitor, amplificand prima fractie cu 9 si a doua cu 4

( 9 x - 4 x ) / 36 = 4

5 x = 4 × 36

x = 144 / 5

______________

Verific:

( 144 / 5 ) × ( 1 / 4 ) - ( 144 / 5 ) × ( 1 / 9 ) = 36 / 5 - 16 / 5 = 20 / 5 = 4