👤

ajutați-mă ca nu inteleg ​

Ajutațimă Ca Nu Inteleg class=

Răspuns :

Răspuns:

(2/[tex]\sqrt{3}[/tex]-3/[tex]\sqrt{2}[/tex])x [tex]\sqrt{6\\}[/tex]-(1/[tex]\sqrt{12}[/tex]-1/[tex]\sqrt{8}[/tex])x[tex]\sqrt{24}[/tex]=

(2[tex]\sqrt{2}[/tex]-3[tex]\sqrt{3}[/tex])/[tex]\sqrt{6}[/tex] x [tex]\sqrt{6}[/tex]-([tex]\sqrt{2}[/tex]-[tex]\sqrt{3}[/tex])/[tex]\sqrt{24}[/tex]x[tex]\sqrt{24}[/tex]=

2[tex]\sqrt{2}[/tex]-3[tex]\sqrt{3}[/tex] -[tex]\sqrt{2}[/tex]+[tex]\sqrt{3}[/tex]=

\sqrt{2}-2[tex]\sqrt{3}[/tex]=

Explicație pas cu pas:

Am adus la acelasi numitor in paranteze

am desfacut parantezele

am simplificat pana am ajuns la forma cea mai simpla

Sper că ți-am fost de folos!