👤

REPEDE!!! Un referat despre generatorul electric. ​

Răspuns :

Explicație:

CUM CREEAZA ELECTRICITATE UN GENERATOR ? CUM FUNCTIONEAZA GENERATOARELE ?

Generatoarele sunt aparate utile care furnizeaza energie electrica in timpul unei pene de curent si previn discontinuitatea activitatilor normale zilnice sau a business-ului dumneavoastra . Generatoarele sunt disponibile in diverse configuratii electrice si fizice, pentru utilizarea intr-un numar vast de domenii.

In urmatoarele sectiuni vom arunca o privire la cum functioneaza un generator, componentele sale principale si modul de lucru al generatorului ca si sursa de avarie / back-up in domeniul rezidential cat si industrial.

Cum functioneaza un generator?

Un generator electric este un dispozitiv care transforma energia mecanica obtinuta dintr-o sursa externa in energie electrica. Este important sa intelegem ca un generator nu “creeaza” energie electrica din nimic. In schimb el foloseste energia mecanica furnizata pentru a forta miscarea sarcinii electrice prezente in firul de infasurari ale sale printr-un circuit electric extern. Acest flux de sarcini electrice constituie curentul electric furnizat de iesire al generatorului.

Daca vrei poți scoate ceva din referat.

Sper că te-am ajutat! :D

Acest mecanism poate fi inteles prin considerarea generatorului de a fi o pompa de apa care cauzeaza fluxul de apa dar nu creeaza de fapt apa care curge prin ea.

Generatorul modern al zilelor noastre functioneaza pe principiul inductiei electromagnetice descoperit de Michael Faraday in 1831-1832. Faraday a descoperit ca fluxul de mai sus al sarcinilor electrice poate fi indus prin deplasarea unui conductor electric, cum ar fi o sarma care contine sarcini electrice intr-un camp magnetic. Aceasta miscare creeaza diferenta de tensiune intre cele doua capete ale firului conductorului electric, care la randul sau determina incarcarile electrice sa “curga”, astfel generand curent electric.

Răspuns:

Generatorul electric este un dispozitiv care transformă energia mecanică în energie electrică. Transformarea din energia electrică în energie mecanică este făcută de electromotoare. Între generatorul electric și electromotor nu sunt mari diferențe de principiu. Motorul electric trifazat este cel mai răspândit motor electric de curent alternativ.

Generatoarele electrice se încadrează în una din cele două mari categorii, dinamuri și alternatoare.

Dinamul generează curent continuu, de obicei cu fluctuații de tensiune sau de curent, și de regulă prin utilizarea unei comutator

Alternatorul generează curent alternativ, care poate să fie apoi redresat de către un alt sistem (extern sau încorporat în mod direct).

Rotor: Partea rotativă a unei mașini electrice

Stator: Partea staționară a unei mașini electrice

Armătură: Componentă producătoare de energie de ieșire a unei mașini electrice. Într-un generator - alternator sau dinam - armătura bobinajului generează curentul electric. Armătura poate fi fie pe rotor, fie pe stator.

Câmp: Componentă producătoare de câmp magnetic inductiv al unei mașini electrice. Câmpul magnetic al dinamului sau alternatorului poate fi furnizat fie prin electromagneți fie prin magneți permanenți, montați pe rotor sau pe stator.

Explicație:

Nu este un referat. Sunt mai mult definitii dar sper ca te au ajutat