Răspuns :
Răspuns:
,y} d.p. {2,3} ⇒x/2 = y/3 = k
c.m.m.m.c. (x,y) = 36
x/2 = k ⇒ x = 2k
y/3 = k ⇒y = 3k
2k * 3k = 36
6k = 36
k = 36 : 6
k = 6
x/2 = 6 ⇒ x = 2 * 6 ⇒ x = 12
y/3 = 6 ⇒ y = 3 * 6 ⇒ y = 18
Răspuns:
{x,y}d.p.{2,3}=>x/2=y/3=k
c.m.m.m.c.(x,y)=36
x/2=k=>x=2k
y/3=k=>y-3k
2k*3k=36
6k=36
k=36
k=36:6
k=6
x/2=6=>x=2*6=>x=12
y/3=6=>y=3*6=>y=18
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!