Răspuns :
Răspuns:
Centrul Vechi
Explicație:
Marele Oraș vechi al Bucureștiului adăpostește fosta reședință a lui Vlad Țepeș la Curtea Veche, acum un muzeu în aer liber de ruine medievale excavate și Muzeul Național de Istorie a României, unde sunt expuse icoane religioase și comori regale, într-un fost palat. În magazine se vând vinuri locale și bijuterii cu mărgele, iar restaurantele elegante din secolul al XIX-lea servesc mâncăruri tradiționale. cluburile vibrante și discotecile atrag mulțimi după lăsarea serii
Răspuns:
Palatul Parlamentului
Centrul Istoric
Arcul de Triumf
Arcul de Triumf este un monument de 27 m înălțime, construit în partea de nord a Bucureștiului, pentru a celebra proclamarea Unirii. Ridicat în perioada 1921-1922, acesta a fost renovat în perioada 1935-1936 și ulterior în 2014. Forma sa paralelipipedică a fost realizată de artiști plastici, iar celebra marmură de Ruschița utilizată a fost cioplită de sculptori autohtoni.
Arcul de Triumf comemorează participarea țării noastre la Primul Război Mondial, în urma căruia teritoriile locuite de români au fost reunite pentru prima oară. Acesta adăpostește și un mic muzeu care poate fi vizitat doar în cazul unor ocazii speciale. Turiștii care reușesc să ajungă în muzeu vor putea admira patru expoziții importante:
Expoziția de fotografie și film intitulată Marele Război al Reîntregirii Neamului
Expoziția de machete și fotografii denumită Arcul de Triumf în imagini,
Heraldica Marilor Familii Boierești, care include efigii din bronz și fotografii
Expoziția Marii Uniri de la 1918, în cadrul căreia pot fi admirate opere unicat care reproduc sceptrul și coroanele regale
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Ed. tehnologică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!