Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
n*(-6) - 9 = 99
-6n = 99 + 9 = 108
n = 108 : (-6) = -18
Răspuns:
a×(-6)-9=99
Înmulțind un număr pozitiv cu un număr negativ obtii un număr negativ:
(+)×(-)=(-)
-a×6-9=99
-6a-9=99
Muta constanta in partea dreapta si schimba sensul acesteia!
-6a=99+9
-6a=108
Imparte ambele parti ale ecuatiei la -6
a=-18
Explicație pas cu pas:
SOLUTIE: a=-18
Baftă!!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!