👤

Calculati:
(x-3)x(y+1)=6


Răspuns :

Răspuns:

X-3=1 ;Y+1=6 ;X=4 ;  Y=5 ;    X-3=2;   Y+1=3 ;   X=5  ;  Y=2 ;    X-3=3 ;   Y+1=2 ;                X=6 ;Y=1;    X-3=6 ;Y+1=1 ; X=9 ;Y=O

Explicație pas cu pas:

[tex]a)( x - 3 ) \times ( y + 1 ) = 6[/tex]

⚡Pentru a multiplica x-3 cu y + 1, utilizați proprietatea distributivă

[tex]xy+x-3y-3=6 [/tex]

⚡Adăugați 3y la ambele părți.

[tex]xy+x-3=6+3y [/tex]

⚡Adăugați 3 la ambele părți.

[tex]xy+x=6+3y+3 [/tex]

⚡Pentru a calcula 9, adăugați 6 și 3.

[tex]xy+x=9+3y [/tex]

⚡Combinați toți membrii care conțin x.

[tex]\left(y+1\right)x=9+3y [/tex]

⚡Ecuația are o formă standard.

[tex]\left(y+1\right)x=3y+9 [/tex]

⚡Împărțiți ambele părți cu y + 1.

[tex]\frac{\left(y+1\right)x}{y+1}=\frac{3y+9}{y+1} [/tex]

⚡Împărțirea cu y + 1 anulează înmulțirea cu y + 1.

[tex]x=\frac{3y+9}{y+1} [/tex]

⚡Împărțiți 9 + 3y cu y + 1.

[tex]x=\frac{3\left(y+3\right)}{y+1} [/tex]

Raspuns:

[tex]x=\frac{3\left(y+3\right)}{y+1},y\neq -1[/tex]

In punctul 'a, l-am gasit pe ,,X,,

[tex]b)( x - 3 ) \times ( y + 1 ) = 6[/tex]

⚡Pentru a multiplica x-3 cu y + 1, utilizați proprietatea distributivă.

[tex]xy+x-3y-3=6 [/tex]

⚡Scădeți x din ambele părți ale ecuației.

[tex]xy-3y-3=6-x [/tex]

⚡Adăugați 3 la ambele părți.

[tex]xy-3y=6-x+3 [/tex]

⚡Pentru a calcula 9, adăugați 6 și 3.

[tex]xy-3y=9-x [/tex]

⚡Combinați toți termenii care conțin y.

[tex]\left(x-3\right)y=9-x [/tex]

⚡Împărțiți ambele bucăți în x-3

[tex]\frac{\left(x-3\right)y}{x-3}=\frac{9-x}{x-3} [/tex]

⚡Împărțirea cu x-3 anulează înmulțirea cu x-3.

[tex]y=\frac{9-x}{x-3} [/tex]

Raspuns:

[tex]y=-\frac{x-9}{x-3},x\neq 3[/tex]

In punctul 'b, l-am gasit pe ,,Y,,

Sper ca ti-am fost de folos .Succes