Răspuns :
Răspuns:
Eu cred ca copii merg cu colindul, pentru ca astepata cu nerabdare momentul cand vine Mos Craciun si
e aduce daruri ( cadouri)
Răspuns:
Colindatul este unul dintre obiceiurile de Crăciun care se păstrează cel mai bine în satele româneşti și nu numai. Pe lângă mesajul mistic, multe obiceiuri practicate în această zi sunt legate de atragerea binelui asupra gospodăriilor.
Colindătorii de toate vârstele merg în liniştea nopţii din ajunul Crăciunului, din casă în casă, vestind Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos. Datina colindatului se prezintă sub cele mai diferite forme la unul şi acelaşi popor, istorisirea evenimentelor de la Naşterea Domnului fiind miezul acestor colinde.
Colindatul începe în seara de Ajun, pe 24 decembrie, când copii, simboluri ale purității, vestesc Nașterea Mântuitorului. Ei cântă colinde precum “În drum spre Viflaim”, “Nașterea Domnului”, “Vestirea Păstorilor”, “Închinarea Păstorilor”, “Închinarea Magilor” și “Pornirea Magilor după stea”.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!