Răspuns :
functia liniara este de fapt o dreapta (care poate fi prelungita la infinit), iar pentru a avea o dreapta ai nevoie de minim 2 puncte care sa o defineasca. punctele respective se regasesc, insa, pe axele Ox si Oy. Pe axa Ox pui doar valorile lui x, iar pe axa Oy pui doar valorile functiei, dependente de un x ales de tine.
pentru a rezolva o functie, trebuie sa gasesti doua puncte care sa defineasca dreapta, ceea ce insemamna ca trebiuie sa dai valori atat functiei, cat si lui x.
de obicei, consideram x=? pentru f(x)=0 si f(x)=? pentru x=0. Astfel ai ecuatii:
f(x)=0 => 2x+3=0=>2x=-3=>x=-3/2 si iti iese Ox ∩Gf = A(-3/2;0) (pentru ca intotdeauna pui valorea lui x prima)
x=0=>f(0)=2*0+3=3 si obtii Oy∩Gf = B(0;3)
poti foarte bine sa iei orice valori vrei pentru x si f(x), dar in cazul unor probleme mai dificile, e recomandat sa le egalezi cu 0 pe ambele.
graficul de face desenand 2 drepte perpendiculare, notand X la captul drept al dreptei orizontale si Y in susul dreptei verticale, cat si 0 la intersectie. poti considera o unitate = o patratica si numeri (pt. 3 unitati - 3 patratele s.a.m.d.). in cazul in care una dintre valori (la reprezentarea pe axa) este 0, inseamna ca pur si simplu punctul se afla in locul in care ai valoare un numar nenul.
Răspuns:oy∩Gf=(0;3)
Explicație pas cu pas:f(x)=0 --- pentru intersectia cu axa ox.
f(0)=2x+3 --- pentru intersectia cu axa oy.
f(0)=2×0+3=0+3=3
oy∩Gf=(0;3)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!