Răspuns :
Răspuns:
Erosul face parte integranta din aceasta realitate, inscriindu-se in atmosfera intima a odaii luminata de focul din soba. Finalul poeziei reia melodic, prin refren, primul vers – “Te uita cum ninge decembre”, lipsa prepozitiei reusind aproape o personificare a lunii care aduce atata ninsoare.
Acesteia i se adauga doua imperative interesante, imperative ce contureaza locul refugiului ca un cocon al linistii, al iubirii si al veseliei, ceea ce, trebuie sa recunoastem, e singular in poezia bacoviana – “Nu rade…citeste nainte”.
Ca si in restul poeziilor lui Bacovia, exista doua planuri, care, de data aceasta, sunt mai clar delimitate – inauntru si afara, planul interior si cel exterior. Influenta romantica se manifesta aici prin refugiul interior in fata distrugerii lumii, care afecteaza profund doar exteriorul.
Explicație:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!