Răspuns :
Răspuns:
Asta e raspunsul
Explicație pas cu pas:
Sfat. Încearcă sa pui punct la înmulțire în loc de x ca sa nu te încurci, te va ajuta ai încredere!
Răspuns: x = 5
Explicație pas cu pas:
1 - 2 × [ 3 - ( 4 - x )] = - 7
2 × [ 3 - ( 4 - x )] = 1 - ( - 7 )
2 × [ 3 - ( 4 - x )] = 1 + 7
2 × [ 3 - ( 4 - x )] = 8
3 - ( 4 - x ) = 8 : 2
3 - ( 4 - x ) = 4
4 - x = 3 - ( + 4)
4 - x = - 1
x = 4 - ( - 1 )
x = 4 + 1
x = 5 ∈ Z → numarul, aflat prin metoda mersului invers
______________________________________
Verific:
1 - 2 × [ 3 - ( 4 - 5) ] = 1 - 2 × ( 3 + 1 ) = 1 - 8 = - 7 √
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!