Răspuns :
1) cos(2kπ) = 1, ∀k ∈ ℤ
⇒ cos(1234π) = 1
2) sin(kπ) = 0, ∀k ∈ ℤ
⇒ sin(2013π) = 0
Răspuns:
cos(1234π)=sin(2013π)
Scriem 1234π ca o suma
1234π = 0+2×617π
cos(1234π) = cos (0+2×617π)
Usando :
cos (t ± 2×k×π) =cos(t), K € Z
Rezulta :
cos(1234π)=cos (0+2×617π)=0
Din tabelele trigonometrice rezultă: cos (0)=1
Așadar :
1=sin(2013π)
Calculam sin (2013π) ca o suma
sin(2013π) =sin (π+2×1006π)
Usando :
sin (t ± 2×k×π) =sin(t), K € Z
sin (π+2×1006π) = sin π
Din tabelele trigonometrice rezulta ca:
sin π =0
cos(1234π)=sin(2013π)
1=0 ( FALS)
Este fals, deoarece 1 nu este egal cu zero
Explicație pas cu pas
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!