Răspuns :
Răspuns:
a)x(x - 7) = 0 , x1 = 0 , x2 = 7
S={0 , 7}
b)(3x-1)(3x + 1) = 0 , x1 = 1 / 3 , x2 = -1/3
S={-1/3 , 1/3}
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
a)
x^2-7x=0
x(x-7)=0
x 1 =0
x-7=0
x 2 =7
b)
9x^2-1=0
9x^2=1
x^2=1/9
x=+/- radical 1/9
x=+/- radical 1/radical 9
x=+/- 1/3
x 1 = -1/3
x 2 = 1/3
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!