👤

Ajutor va rog! Cine imi dă cel mai bun raspuns voi da coroana (clasa 10)

Ajutor Va Rog Cine Imi Dă Cel Mai Bun Raspuns Voi Da Coroana Clasa 10 class=

Răspuns :

Bună! ❤️

Răspuns:

Din punctul meu de vedere în timpul apropiat, natura nu va mai fi precum este acum. Va suferi unele schimbări majore, factorul principal care sta la baza acestora fiind omul. Aceste schimbări pot fi, atât în bine, dacă individul uman folosește cu chibzuinta resursele puse la dispoziție de biosfera în general, însă, schimbările produse de acesta pot fi și negative, dacă resursele sunt folosite în mod excesiv și pe timp îndelungat.

,,A ocroti natura " este o expresie des auzita în zilele noastre. Mulți dintre oameni, deși aud des acest lucru, nu știu ce semnifica acesta, și mai ales nu știu cum sa îl pună în aplicare. A ocroti natura înseamnă a-ți proteja viata ta și pe a celorlalți. O viata bună este datorata unei naturi sănătoase, protejata de oameni. Prin protejarea naturii nu te ajuți doar pe tine însuți, ci ajuți și pe aproapele tău și ajuți la creșterea și dezvoltarea altor generatii care vor trai într-un mediu curat. Metodele prin care putem proteja natura sunt multiple și destul de variate. Câteva dintre ele ar putea fi:

  1. Protejarea pădurilor și limitarea defrișărilor

Pădurea, cea numita și ,,Aurul verde" reprezinta un factor deosebit de important în menținerea echilibrului în natura. Pădurea are foarte multe roluri benefice pentru oameni, precum : reducerea poluării din orașele mari, creșterea nivelului de oxigen din natura și absorbția dioxidului de carbon, limitarea alunecărilor de teren, și multe altele. Recomandat este ca defrișarea pădurilor bătrâne sa se face în mod treptat, în locul lor fiind făcute împăduriri pentru a nu risca apariția unor dereglări în natura.

2. Reciclarea gunoaielor

Deși pare ceva neimportant, obiectele folosite sunt des aruncate în natura, nicidecum în locuri special amenajate. Aceste deșeuri, majorarea din plastic au dezavantajul de a se descompune foarte greu, în zeci, chiar sute de ani. Astfel, acestea conferă, în primul rand un aspect neplăcut mediului înconjurător, dar de-asemenea pune în pericol și viata omului.

3. Economisirea apei

Cu toate că 71% din suprafața Pământului este acoperita de apa, numai 3% din cantitatea ei reprezinta apa potabila. Aceasta este o resursa care, utilizata în cantități mari și în mod necorespunzător poate duce la epuizare. Cu toate că astăzi tehnologia ocupa tot mai mult spațiu pe plan mondial, și numărul stațiilor de desalinizare și epurare a apei au crescut, este recomandat ca populatia sa foloseasca apa în scopuri bine definite și sa evite risipirea ei pentru a putea asigura și generațiilor viitoare substanța indispensabilă vieții.

Antropizarea intensiva se produce cel mai des în locurile urbane unde elementele se afla strict sub coordonarea activității umane, și de-asemenea în zonele cu un potențial ridicat în ceea ce privește anumite resurse naturale.

O caracteristica importanta a ecosistemelor antropizate este numărul redus de specii, omul distrugând speciile considerate dăunătoare.

Răspuns:

Despre natura stim cu totii ca se refera la totalitatea lucrurilor si fiintelor din univers , cuprinzând clima , formele de relief, vegetația, la fenomene fizice si la viata . Planeta noastră trece prin schimbări climatice sunt deja observate si sunt prevăzute a deveni mai pronunțate. Evenimente climatice extreme inclusiv valurile de căldură, seceta, inundații ciclon, uragan, taifun, tornade. Acestea determina impacturi asupra ecosistemelor naturale , a sănătății umane si a resurselor de apă Sectoarele economice precum și sivicultura agricultura ,turismul constructiile vor suporta in mare parte consecințe dăunătoare. Oamenii au modificat peisajul , clima si diversitatea biologică . Ar trebui să fim conștienți de răul pe care îl facem naturii, trebuie sa protejam aerul , pădurile, plantele, lacurile, râurile, apa , animalele, păsările, daca noi oamenii nu vom face toate acestea cat mai curând nu vom mai avea aer curat , nu vom mai avea flori vom tanji dupa culoarea si parfumul lor , nu vom mai avea natura vie , omul si natura vor ajunge sa se ofileasca împreună. Ptr a preveni sau a limita daunele pe care le pot provoca schimbarile climatice putem ocroti natura prin :gunoiul il aruncam numai in locuri special amenajate , sa protejăm pădurile, sa facem economie la hârtie si apa , la electricitate sa scoatem din prize toate aparatele electrice, ele folosesc electricitate chiar si cand sunt închise, mașinile sa reducem folosirea lor , daca nu vom face toate acestea efectul va fi unul negativ , daca vom ezita viitorul nostru va fi nesigur . Va duce la încălzirea globală care au următoarele efecte : topirea ghetarilor , creșterea nivelului marilor si oceanelor inundarea tarmurilor si localităților. In viitor nu va mai fi nimic cum este acum poate sa fie ori prea frig ori prea cald , poate sa vina furtuni de zăpadă care aduc in cateva ore cantități mari de zăpadă care ar fi căzut în 12 luni . Unii specialisti spun ca : clima pământului se va răci pana aproape de conditiile Epocii Mijlocii de Gheață , va fi determinat de o varietate de factori inclusiv de creșterea luminozitatii soarelui .Soarele se va mari in viitor cand va fi aproape de pământ oceanele vor evapora apa , vara vor fi temperaturi foarte ridicate .

Ecosisteme de tip urban in care modificările sunt drastice atât la nivelul biocenozei cat si la nivelul biotopului Poluarea ,mineritul ,urbanizarea ,constructiile hidrotehnice si de infrastructură produc cele mai mari pagube in acest sens. Supraexploatarea resurselor naturale este tendinta omului de a exagera cu extragerea resurselor naturale , defrisarea pădurilor a vânatului, pescuit , sunt pe cale de disparitie multe specii de animale , păsări din întreaga lume .