Răspuns :
Răspuns:
-4
Explicație pas cu pas:
-5x+24=-2x+36 -36+24=5x-2x -12=3x x=-4
Ecuația: -5x + 24 = - 2x + 36
Rezolvarea:
-5x + 24 = - 2x + 36
-5x + 2x = 36 - 24
-3x = 12
x = 12 ÷ (-3)
x = -4
Explicația:
- Termenii cu x în stânga și termenii liberi în dreapta.
- Când trecem termenii, semnul se inversează.(din plus în minus,și din minus în plus)
- Rezultatul împărțirii la un număr negativ, este un număr negativ.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!