Răspuns :
In 1918 s-au unit romanii intr-un stat, ajutandu-se de Declaratia de Independenta din SUA.
1918, Basarabia a hotarat sa se uneasca cu România in Sfatul Tarii, in toamna voind si Bucovina in cadrul Congresului General.
La Alba Iulia, unde au participat toti oamenii din toate categoriile sociale, s-a anuntat si unirea Transilvaniei, votandu-se mai apoi, pe 1 decembrie 1918, unirea.
In perioada 1919-1920 au recunoscut si marile puteri unirea. Personalitatile fiind Iuliu Maniu, Ion Inculet, Iancu Fodor.
In 1922 au fost incoronati regele Ferdinand si regina Maria.
Din 1991, ziua României este sarbatorita pe 1 decembrie.
Răspuns:
Anul 1918 a adus ţării o împlinire, adică: unirea într-un singur stat a românilor. La mijloc s-a aflat principiul afirmat pentru prima dată în Declarația de Independenţă a ţărilor respective. Popoarele puteau să-și aleagă soarta. Astfel în luna martie anul 1918 Transilvania a propus unirea cu România. În același an Bucovina a proclamat unirea cu România într-un cadru. Unirea s-a realizat la Alba Iulia unde au participat tot felul de oameni. Pe 1 decembrie 1918 s-a ales unirea.
Astfel s-au pus bazele. Marea Unire a fost recunoscută de marile puteri. În 1922 a avut loc încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria ca suverani. În anii ce au urmat ţara noastră a cunoscut un timp de consolidare.
Potrivit Constituției, din anul 1991, ziua de 1 decembrie este Ziua Națională a Ţării Noastre.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!