Răspuns :
Răspuns:
Învierea Domnului, numită şi sărbătoarea Paştilor, adică ziua în care răul şi viclenia vor fi lăsate deoparte, îmbrăcând haina adevărului şi a bucuriei, este cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii.
În prezent, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Paştele după calendarul iulian .
Credincioşii care au postit în toate cele şapte săptămâni se pot împărtăşi în Noaptea de Înviere.
Un obicei de Paşti este acela ca după slujbă credincioşii să meargă la cimitir, unde aprind lumânări pe mormintele celor dragi. Tot acolo, se aduc bucate care sunt date de pomană celor sărmani.
Spiritul sărbătorii este păstrat peste tot în lume prin slujba de sâmbată seara, când se primeşte Lumina Sfântă, şi prin creştinescul salut Hristos a Înviat!
Pastele este totdeauna sfarsitul si totdeauna inceputul. Noi totdeauna traim dupa Pasti si mergem totdeauna spre Pasti. Spiritul si intelesul intreg al vietii liturgice este continut in Pasti, impreuna cu perioada urmatoare de 50 de zile care culmineaza cu sarbatoarea Cincizecimii, Pogorarea Duhului Sfant peste apostoli. Aceasta praznuire pascala unica este reflectata saptamanal in duminica crestina, ziua pe care rusii, de exemplu, inca o numesc Voskresenie, „inviere".
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Religie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!