Răspuns :
Răspuns:
a-b=5023
a:b=9 rest 7
a=9b+7
inlocuim pe a:
9b+7-b=5023
8b=5023-7
8b=5016
b=627
a=9x627+7
a=5650
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Luam cele 2 numere si le notam ca A si B.
A - B = 5023
A : B = 9 + 7
Din impartire scriem A in functie de B:
A : B = 9 + 7 => A= 9B + 7
Revenim la adunare si inlocuim A:
A - B = 5023
9B + 7 - B = 5023
8B + 7 = 5023 => 8B = 5023- 7 => 8B = 5016
B = 5016 : 8 = 627
Avand B-ul aflat, ne intoarcem la A=9B + 7 ca sa aflam si A-ul.
A = 9B+7 (1)
B = 627 (2)
Din (1) si (2) => A= 9 x 627 + 7 = 5,643 + 7 = 5,650
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!