👤

25/12+(-1 (nu ie 12)2//9)-7/4

Răspuns :

Răspuns:Vezi explicatia!

Explicație pas cu pas:25/12+(-1)x2/9)-7/4=25/12+(-1/1x2/9)-7/4......=25/12+(-9/9x2/9)-7/4=(25/12-3/9)-7/4=25/12-3/9-7/4=75/36-12/36-7/36=56/36=28/18.....=14/9       O zi splendida!

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

25/12 + ( - 1 intreg si 2/9 ) - 7/4 = - 8/9

-> introduc intregul in fractie

1 intreg si 2/9 = ( 1×9+2)/9 = 11/9

__________________________

= 25/12 - 11/9 - 7/4 =

-> aduc fractiile la acelasi numitor, afland cel mai mic multiplu comun al numitorilor 12,  9 si 4 = 36

-> amplific fractia 25/12 cu 3 = ( 25×3)/(12×3) = 75/36

-> amplific fractia 11/9 cu 4 = ( 11×4)/(9×4) = 44/36

-> amplific fractia 7/4 cu 9 = ( 7×9)/(4×9) = 63/36

_____________________________________

= 75/36 - 44/36 - 63/36 =

= ( 31 - 63)/36 =

= - (32/36 )⁽⁴ =

= - (32:4)/(36:4) =

= - 8/9

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


En Learnings: Alte intrebari