Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
5(x - 3y) = 1(x + 3y)
5x - 15y = x + 3y
5x - x = 15y + 3y
4x = 18y
x = 18y/4 = 9y/2
4x + y = 4*9y/2 + y = 18y + y = 19y
4x - y = 4*9y/2 - y = 18y - y = 17y
(4x + y)/(4x - y) = 19y/17y = 19/17
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!