👤

Determinati solutia multimilor intregi ale inecuatiei: 4(x-3)-3(x+1) ≥6x+5. Va rog frumoos!

Răspuns :

Răspuns:

4x-12-3x-3[tex]\geq[/tex]6x +5

x-15[tex]\geq[/tex]6x +5

-5x[tex]\geq[/tex]20

-x[tex]\geq[/tex]4

x[tex]\leq[/tex]-4

x€{-4,-5,-6,...,-∞}

Explicație pas cu pas:

Se schimba semnul deoarece inmultesti cu -1. Sper ca am ajutat!

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

4(x-3) - 3(x+1) ≥ 6x + 5

4x - 12 - 3x - 3 ≥ 6x + 5

x - 15 ≥ 6x + 5

6x - x ≤ -15 - 5

5x ≤ -20

x ≤ -4

x = (-∞, -4] ∩ Z