Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a+b=7,5
a-b=2,3=>a=b+2,3
Aici inlocuim pe a cu b, si zicem:
b+2,3+b=7,5 /-2,3
b+b=7,5-2,3
2b=5,2 /:2
b=2,6
Inlocuim b-ul din prima relatie (Asta este varianta 1):
a+2,6=7,5 /-2,6
a=4,9
Varianta 2,pentru a doua relatie:
a-2,6=2,3 /+2,6 (Am inlocuit b-ul)
a=4,9
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!