5 Efectuați în două moduri, folosind proprietatea a - b - c = a - (b + c):
a 125 - 43 - 19;
b 1262-1005-98;
c986 - 237 - 16;
d 12345 - 9899 - 237;
e 1009-982-17;
f452-239 - 67.
Rezolvare: e Mod 1: efectuând la rând scăderile: 1009-982 - 17 = 27 - 17 = 10
Mod 2: scriind în paranteză suma termenilor care se scad:
1009 - 982 - 17 = 1009 - (982 +17) = 1009 - 999 = 10.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!