Răspuns :
Pe planeta Pamânt, substanța care se condensează este apa, care formează picături foarte mici de apă sau de cristale de gheață (de obicei de 0,01 mm în diametru), care fiind înconjurate de un număr imens de alte picături asemănătoare, produc efectul vizibil de nori având culori variind de la albul pur (când proporția de cristale de gheață este mare) până la nuanțe foarte închise de gri (pentru norii ce conțin picături de apă în proporție majoritară). O altă cauză a culorii norilor variind între alb și negru, trecând prin nenumărate nuanțe intermediare de gri, este grosimea acestora, deoarece norii reflectă la fel toate lungimile de undă ale luminii solare albe. Totuși, cu cât norul este mai gros și mai dens, cu atât culoarea este mai închisă, din cauza absorbției luminii produsă în interiorul norului.
Explicație:
Totul începe cu energia solară care produce vaporizarea apei din oceane, plante şi sol şi rupe legăturile care leagă moleculele de apă unele de celelalte. Aceste molecule de apă evaporate sunt, de fapt, mai uşoare decât aerul uscat din jurul lor, având în vedere că doi atomi de hitrogen şi unul de oxigen sunt mai uşori decât doi atomi de nitrogen sau doi atomi de oxigen, cei care formează restul atmosferei. „Bucăţi” plutioare de aer umed încep să se ridice. În acest timp aerul greu din jurul lor le împinge în jos şi închide vaporii de apă într-un mic balon de gaz care se ridică. Acest gaz continuă să se ridice extinzându-se cu cât presiunea coboară în jurul lui până când ajunge în cele din urmă la o altitudine unde este destul de frig încât vaporii de apă condensează formând ceea ce pare din depărtare a fi începutul unui nor subţire.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Studii sociale. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!