Răspuns :
Buna!
1.“Copaci îmbrăcaţi cu haine“.
Din dorinţa de a-i ajuta pe oamenii străzii să facă faţă gerului din timpul iernii, organizaţia HiddenCash Sofia a îmbrăcat câţiva copaci cu haine groase. Exemplul a fost urmat şi de alţi locuitori din capitala Bulgariei, oamenii nevoiaşi găsind haine însoţite de astfel de mesaje: “Nu sunt pierdută! Dacă ţi-e frig şi vrei să te încălzeşti, atunci acceptă acest gest din partea noastră”.
Ulterior, tineri din Timişoara au preluat idea şi au adus de acasă geci, pulovere sau fulare pentru nevoiaşii din oraş. Iniţiativei lor li s-au alăturat şi alţi timişoreni, în urma unui apel pe reţelele de socializare.
2. “Cafea în aşteptare”
Conceptul este la îndemâna oricui: plăteşti o cafea, o limonadă sau un suc, menţionezi că produsul tău se află în aşteptare şi faci, astfel, o bucurie unui client nevoiaş care o poate consuma gratuit.
Iniţiativa socială, pornită în Napoli -Italia, a devenit populară în toată Europa, iar de câţiva ani, cafenele din Bucureşti, Braşov sau Cluj o implementează cu succes.
3. “Shoebox – cadoul din cutia de pantofi”
Iniţiativa a fost lansată, în 2007, chiar în România, fiind acum preluată şi în Republica Moldova sau Bahrain.
De 8 ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, zeci de mii de cutii de pantofi, pline de cadouri, sunt transmise către copiii nevoiaşi. În 2014, peste 40000 cutii au fost transmise de români din 8 ţări.
Mesajul campaniei este cât se poate de simplu: ShoeBox NU este Moș Crăciun, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.
4. “Donează sânge – salvează o viaţă”
Donarea individuală de sânge reprezintă poate, cel mai bun exemplu, de gesturi simple care au un impact efectiv şi imediat asupra unei vieţi omeneşti.
În doar 10 minute, cei 450 de ml de sânge donaţi pot salva 3 vieţi!
Una dintre campaniile naţionale de profil este derulată de Societatea Studenţilor în Medicină care colectează, în fiecare toamnă şi primăvară, 500 de unităţi de sânge, necesare în peste 150 de intervenţii medicale.
5. 40 de milioane de dolari donaţi pentru lupta împotriva cancerului
În mai 2013, Tom Crist câştigă cel mai mare premiu din istoria loteriei din Calgary şi decide să doneze, toţi cei 40 de milioane de dolari câştigaţi, organizaţiilor de luptă împotriva cancerului.
Gestul impresionant, făcut în memoria soţiei care a murit de cancer la plâmăni, este însoţit şi de o atitudine pe măsură, donatorul nedorindu-şi popularitate sau recunoaştere. Printre miile de copii bolnavi ajutaţi, se numără şi o tânără, aflată în stadiu terminal, pe care gestul lui Tom a ajuta-o să-şi revadă părinţii din Filipine, pentru ultima dată.
Sper ca te am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări sau nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!